<small>BELANGRIJKE OPMERKINGEN</small> NIEUWBOUW <small>BELANGRIJKE OPMERKINGEN</small> NIEUWBOUW

BELANGRIJKE OPMERKINGEN NIEUWBOUW

Hieronder enkele puntjes waar je aandacht moet aan schenken als je een nieuwbouw gaat aanschaffen:

Bij nieuwbouw projecten kan je grote kortingen krijgen en dat wordt meestal verzwegen!

Meestal krijg je de electrische toestellen of een led-verlichtings pakket gratis aangeboden zonder dat je er naar hoeft te vragen maar dat is een extraatje dat meestal door de aannemer zelf wordt gegeven.

De commisies voor een immo kantoor in Spanje zijn hoog....dus echt aandringen op extra korting hoor...doe je dat niet dan kan je beter gewoon rechtstreeks van de aannemer kopen maar dan betaal je wel voor alles de maximumprijs...ook wat betreft de advocaten die ze je aansmeren....

Zo'n korting op een nieuwbouw kan toch snel enkele duizenden euros zijn waar je bv meubelen voor kan aanschaffen....op een villa met zwembad is dat al gauw 10.000 euro !

Door mijn jarenlange ervaring ( meer dan 35jaar ) in de sector van Gebouwen Automatisatie , diverse systemen en energie studies ben ik de geknipte persoon om uw nieuwbouwproject persoonlijk en tot in de details op te volgen. ( volledig gratis )

Deze service bied ik uiteraard ook aan aan de mensen die bouwen volgens eigen plan en op hun (eventueel vroeger ) aangekochte bouwgrond.

Tevens kan ik jullie bijstaan met het zoeken naar een geschikte bouwgrond .( Costa Blanca Zuid & Noord )

Heb je al een nieuwbouw aangekocht bij een collega dan geef ik U toch de raad dat je ter plaatse iemand heeft die de werken persoonlijk kan opvolgen ( ivm met de gekende spaanse nonchalance)

Extra opmerking...in Spanje kan "iedereen " alles voor jou regelen....maar "iedereen" neemt wel zijn extra commissie......met als resultaat dat je voor alles teveel hebt betaald en daarvoor echt niets meer ...laat staan een betere service krijgt......Dat is een van de valkuilen in Spanje.....de meeste buitenlanders denken " hoe meer ik betaal hoe beter de service wel zal zijn "...wel na 10 jaar hier aanwezig te zijn moet ik spijtig genoeg vaststellen dat het in zee gaan met duurdere vogels meestal geen garantie geeft op een beter service....

Ben je bang geworden van al die cowboy en indianen verhalen over nieuwbouw in Spanje ?

Geen nood ...dan vraag je gewoon de bankgarantie op van de aannemer.

De bankgarantie is een( europese) wettelijke verplichting die elke aannemer in principe moet hebben nu ...maar zoals eerder aangegeven voor u gemoedsrust gewoon een bewijs hiervan vragen aan uw advocaat.

De advocaat vraagt dan een bankgarantie-bewijs van de aannemer voor het betalen van de schijven...elke goede advocaat zal u dat bezorgen en dat geeft u toch extra zekerheid.. Trouwens sommige belgische banken ( ivm lening ) zullen deze documenten ook opvragen/eisen.

Downloaden Aankoopgids Spanje download WhatsApp